Rioolverstopping Oplossen

Published Apr 07, 21
6 min read

Help, Een Verstopt Riool

Is het riool verstopt? Controleer dan eerst het erfscheidingsputje. Staat er geen water in het putje? Dan zit de verstopping in uw eigen gedeelte van het riool. U moet dit dan zelf oplossen. U betaalt ook zelf de kosten voor ontstopping. Staat er wel water in het putje? Dan is het gemeentelijk riool verstopt. Bel ons dan op telefoonnummer 14 0523. Wij laten de rioolverstopping oplossen. De kosten betalen wij ook. U kunt ook zelf een bedrijf vragen om het erfscheidingsputje op te graven. Of u lost zelf de verstopping in het gemeentelijke deel op. Let op! U betaalt dan zelf de kosten.

Riolering In de buurtRioolontstopping Aanvragen

Het erfscheidingsputje zit meestal zo'n 50 centimeter binnen de erfscheidingsgrens en ongeveer 50 centimeter onder de grond. Van de meeste huizen is een tekening beschikbaar waarop de plek van het erfscheidingsputje staat. Is er van uw huis geen tekening? Dan weten we niet waar het putje zit. Staat het putje niet op een tekening maar hebt u het gevonden? Geef de plek dan aan ons door. Bij drukriolering (meestal in het buitengebied) voeren we huishoudelijk water af met kleine pompen. Is er een storing aan de pompinstallatie? Dan wordt dit via de computer aan ons doorgegeven. Maar soms brandt een rode lamp op de kast.

Riolering, Problemen in de regio

Het is natuurlijk beter om ervoor te zorgen dat het riool niet verstopt raakt. Dit kan door het riool verstandig te gebruiken. Zorg dat er geen vaste stoffen in het riool komen. Denk aan textiel, kattengrit, luiers, maandverband of condooms. Ook vet (jus en vloeibaar frituurvet) en olie kunnen zorgen voor een verstopping.

Is het riool bij u verstopt? De gemeente is verantwoordelijk voor het onderhoud van het riool tot aan de grens van uw grond. Als de verstopping buiten uw perceelgrenzen ligt is de gemeente verantwoordelijk voor het verhelpen van de verstopping. In alle andere gevallen bent u dat of de verhuurder van uw woning.

Riool Verstopt, Wat Te Doen En Wie Betaalt Wat? in de regio

Bij een verstopping dient u het ontstoppingsstuk op de perceelsgrens op te graven en open te maken. Als het ontstoppingsstuk vol water staat, betekent dit dat er in ieder geval een verstopping in het deel van de gemeente is. U kunt daarvoor dan een melding doen. De verstopping zal dan zo snel mogelijk verholpen worden. Mocht het ontstoppingsstuk droog staan, dan heeft u een verstopping in uw eigen riolering. Dat moet u zelf verhelpen.

Wat gebeurt er als ik zonder het ontstoppingsstuk te controleren de gemeente bel voor een onderzoek naar de verstopping? Als u wilt dat de gemeente bij u een onderzoek doet naar de oorzaak en constateert dat de verstopping op uw perceel zit dan moet u alsnog zelf de verstopping (laten) verhelpen en krijgt u van de gemeente een rekening voor de gemaakte onderzoekskosten. Wat gebeurt er als ik het ontstoppingsstuk niet controleer en een een bedrijf bel voor onderhoud of reparatie? Indien u het ontstoppingsstuk niet open gemaakt heeft en u heeft een bedrijf gebeld om de verstopping te verhelpen en die constateren dat de verstopping op gemeentegrond zit kunt u dit melden via meldpunt Tholen.

Wat Kan Ik Doen Als De Riolering Verstopt Zit? In de buurt

De kosten die u hebt laten maken kunt u niet op de gemeente verhalen. Waarom moeten particulieren het ontstoppingsstuk zelf opgraven? De meeste verstoppingen bevinden zich op grond van de particulier. Als de gemeente bij iedere verstopping het ontstoppingsstuk opgraaft dan brengt dat veel kosten met zich mee wat gevolgen zou kunnen hebben voor de hoogte van de kosten van de rioolheffing. Waar vind ik het ontstoppingsstuk? Het ontstoppingsstuk hoort bij uw woning, mogelijk weet u waar het ontstoppingsstuk zich bevindt. Van een groot aantal woningen heeft de gemeente echter een schets van de locatie van het ontstoppingsstuk. Riool verstopt, rioolverstopping. U kunt deze kosteloos opvragen door contact op te nemen met de gemeente, telefoon: 14 0166 of via Meestal komt de rioolbuis ter hoogte van het toilet de woning uit en loopt via de kortste weg naar de straat.

In dit geval kunt u de buis open te maken nabij de perceelsgrens. Dit kan door een gat in de buis te boren. U kunt er dan voor kiezen om alsnog een ontstoppingsstuk te plaatsen. Hoe zie ik een verstopping aankomen? Een kleine verstopping kunt u vaak verhelpen door een zwanenhals schoon te maken. Bij grotere rioolverstoppingen loopt het afvalwater helemaal niet meer weg. Vaak zijn de eerste symptomen van een verstopping borrelen van lucht in de afvoerleiding, geluid uit de afvoerleiding en het slecht weglopen van water. U kunt u veel overlast voorkomen door tijdig maatregelen te nemen. Bij een stevige regenbui kan het afvalwater zelfs in de woning komen.

Verstopping Riool Melden In de buurt

De belangrijkste oorzaken van verstoppingen zijn: Schoonmaakdoekjes, Maandverband, de inhoud van kattenbakken, (frituur)vet en olie, Medicijnen en etensresten. Verstopt riool: de oorzaken en oplossing.

Bij klachten over stank, rioolverstopping en verzakking van de weg kunt u contact opnemen met de gemeente. U kunt digitaal een melding doen of bellen met de Gemeente Tholen tel. 14 0166.

Rioolverstopping Oplossen in de regio

Huisaansluiting van de riolering verstopt? Zit de verstopping op uw eigen terrein? Dan moet u het ontstoppen zelf regelen. U kunt daarvoor een bedrijf inschakelen - Rioolonderhoud verstopping. Zit de verstopping op de gemeentegrond? Meld het direct bij de gemeente. Wij regelen het ontstoppen.

Is uw riool verstopt? Controleer dan waar de verstopping zit.

Riool Verstopt, Rioolverstopping in de regio

Bij een verstopt riool is het belangrijk om te weten waar de verstopping zit. Als de verstopping op eigen terrein zit, moet de huiseigenaar het probleem zelf (laten) verhelpen en zijn de kosten voor eigen rekening. Bij een verstopping op gemeenteterrein verhelpt de gemeente het probleem snel en gratis, neem contact op met snel herstel via 0341 411 333.

Hoe Meld Ik Een Rioolverstopping? In de buurtRiool Ontstoppen - 24/7 Bereikbaar! in de regio

Zoek het ontstoppingsstuk (pvc-riolering) of -putje (gresriolering) op. Hier kunt u in de riolering kijken. Bij nieuwe woningen zit dit vaak bij de grens van uw voortuin en het trottoir, bij oude woningen bij de voordeur. Dit kunt u zelf doen, of u kunt een loodgieter inschakelen (de kosten zijn voor de opdrachtgever). Rioolonderhoud verstopping. Is het ontstoppingsstuk of -putje droog/leeg? Dan zit de verstopping op uw eigen terrein of onder uw eigen woning. Staat het ontstoppingsstuk of -putje vol, dan zit de verstopping op gemeenteterrein. Een verstopping kunt u gemakkelijk voorkomen. Vaste stoffen zoals handdoeken, schoonmaakdoekjes, babydoekjes, luiers, maandverband, toiletrollen, condooms en zand doet u in de afvalemmer en spoelt u niet door het riool.

Verstopping Riool Melden

Riool Ontstoppen? - Verstopte Riolering  Verstopping In Uw Afvoer Of Riolering? in de regio


Een verstopt riool kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week melden via snel herstel - Verstopping in uw riolering? Rioolservice. Bel alleen als het dringend nodig is naar (0341) 411 333. Wij beoordelen uw melding en ondernemen meteen actie als het niet kan wachten. Als de verstopping op uw eigen terrein is, krijgt u alsnog een rekening. Ga dus secuur te werk.

More from Storingen

Navigation

Home

Latest Posts

Waterontharder Kopen - Beste Kwaliteit & Prijs

Published Sep 03, 21
7 min read

Loodgieter Lekdetectie Bedrijf

Published Jul 27, 21
6 min read

Waterontharder Kopen? - Laagste Prijs

Published Jul 23, 21
5 min read