Riolering, Problemen in de regio

Published Apr 07, 21
5 min read

Verstopping In Uw Afvoer Of Riolering? in de regio

Soms werkt een rioolaansluiting in huis niet. Bijvoorbeeld aan een wastafel. De andere aansluitingen doen het prima. Draai dan de sifon open en maak die schoon. Ook ontstoppen met een simpele ontstopper is vaak voldoende. Helpt het niet? Pas dan op met allerlei chemische middelen! Ze kunnen uw riool aantasten én de werking van de rioolwaterzuivering verstoren. Schakel liever een rioolreinigingsbedrijf in.

Als meerdere rioolaansluitingen niet werken, is het probleem waarschijnlijk groter - Rioolverstopping wat zijn de kosten om het te verhelpen?. Zeker als geen enkele aansluiting meer werkt. Of als het water dat u op de eerste verdieping wegspoelt op de begane grond weer uit een putje of toilet komt. Waarschijnlijk is dan het riool onder uw huis of in uw tuin verstopt. Ook kan het probleem bij het openbare riool liggen. Om de juiste oorzaak te vinden, moet u het zogenaamde ontstoppingsstuk (laten) opgraven. Dit is altijd voor rekening van de opdrachtgever (eigenaar/bewoner). Het ontstoppingsstuk ligt dicht bij de perceelsgrens, net op uw grond of de grond van de gemeente.

Rioolverstopping Of Rioolprobleem in de regio

Ontstopping Van Riolering In de buurtVerstopping Riool Melden In de buurt

Een verstopte riolering komt in elk huishouden voor. Met name de afvoer van de WC en de gootsteen staan erom bekend verstopt te raken. Oorzaken van een verstopt toilet zijn vaak mee gespoelde toiletblokjes of te dik toiletpapier. De WC wordt ook regelmatig gebruikt om etensresten in weg te spoelen en het komt zelfs voor dat kinderen hun speelgoed doorspoelen. Ook de afvoer van de gootsteen is smal. Als er te veel etensresten weggespoeld worden is het mogelijk dat ook deze afvoer verstopt raakt. In beide gevallen veroorzaakt de verstopping vieze luchtjes, waar u uiteraard zo snel mogelijk weer vanaf wilt.

Vaak is het mogelijk zelf de riolering te ontstoppen. Is de gootsteen verstopt en wilt u dit oplossen? Controleer dan eerst of er vuil of etensresten in de sifon zitten. Draai de sifon los en plaats een emmer onder de afvoer, voor het geval er water uit loopt. Verwijder het vuil uit de sifon en bevestig deze weer aan de afvoer. Zit de riolering nog steeds verstopt? Gebruik dan een ontstoppingsveer om de afvoer te ontstoppen. Verstopping riool melden. Breng de veer met draaiende bewegingen in de afvoer en beweeg de veer steeds een paar centimeter op en neer. Controleer hierna nogmaals of het water inmiddels wegspoelt.

Rioolverstopping Oplossen

Ook een verstopte WC kan u zelf proberen te ontstoppen. Gebruik bij de WC eerst een ontstopper. Plaats deze over de afvoer en maak krachtige, trekkende bewegingen. Hierdoor zou de verstopping in het riool los moeten laten. Als het water begint te borrelen is dat een teken dat het werkt. Lukt het met een ontstopper niet? Dan is het tijd voor grover geschut. Bij een verstopping in de WC wordt met enige regelmaat een hogedrukreiniger ingezet. Met behulp van deze hogedrukreiniger wordt de blokkade in het riool als het ware weggespoten.

Het zou kunnen dat de WC of gootsteen verstopt raakt en dat u niet een veer of ontstopper in huis hebt. Met behulp van onze tips kunt u toch zelf de afvoer ontstoppen. Van een petfles van 2 liter maakt u een geïmproviseerde ontstopper. Knip de hals eraf en plaats de fles over de afvoer. Knijp er een aantal keer in om de blokkade los te krijgen. Een hogedrukreiniger is een wondermiddel bij een verstopt riool, maar niet iedereen heeft een hogedrukreiniger in huis. U kan een hogedrukreiniger huren, maar u kan ook een emmer heet water vanaf een meter hoogte in het toilet storten.

Ontstopping Van Riolering

Wanneer u last heeft van meer dan één verstopping, is het probleem waarschijnlijk groter dan de afvoer alleen. Als het riool verstopt zit is het mogelijk dat dit niet uw verantwoordelijkheid is, maar dat van de gemeente. Neem bij een verstopte riolering daarom contact op met de gemeente zodat zij hiermee aan de slag kunnen. Elke gemeente hanteert een ander protocol als het gaat om de riolering. In sommige gevallen zult u moeten aantonen dat de verstopping inderdaad in het riool van de gemeente zit. Als huiseigenaar betaalt u enkel de kosten voor het ontstoppen als uw eigen riool verstopt zit.

Rioolonderhoud  Melding Verstopt Riool

Lukt het u ondanks onze tips niet om zelf het riool te ontstoppen? Laat de riolering dan professioneel ontstoppen. Een loodgieter beschikt over het juiste gereedschap en kan eventueel met een hogedrukreiniger of veer de WC ontstoppen. Als de verstoppingen regelmatig terugkomen zal een loodgieter uit ons netwerk een complete analyse doen van de riolering. Het complete leidingsysteem wordt gecontroleerd op scheuren, breuken en verzakkingen. Op deze manier wordt het achterliggende probleem in kaart gebracht. Op deze manier wordt duidelijk of u zelf verantwoordelijk bent of dat de gemeente de riolering moet herstellen. In overleg wordt het leidingwerk vervolgens waar nodig herstelt - Afvalstoffen en riolering.

Verstopt Riool: De Oorzaken En OplossingAls u een ontstoppingsbedrijf inschakelt voor het repareren van de riolering, dan hangt daar uiteraard een prijskaartje aan vast. De kosten worden deels bepaald door de ernst van de verstopping, maar grotendeels door de locatie en de dag en het tijdstip waarop u hulp nodig heeft. In de weekenden en avonden betaalt u vaak een extra toeslag. Op een doordeweekse dag ligt de prijs voor het ontstoppen van de wc, gootsteen of douche gemiddeld met een veer of ontstopper rond de €100,-. De prijs voor het ontstoppen met een hogedrukreiniger ligt vaak net iets hoger, rond de €110,- (Verstopping riool melden). Moet de verstopping in de riolering opgespoord worden? Hiervoor betaalt u gemiddeld €130,- tot €150,-.

Navigation

Home

Latest Posts

Waterontharder Kopen - Beste Kwaliteit & Prijs

Published Sep 03, 21
7 min read

Loodgieter Lekdetectie Bedrijf

Published Jul 27, 21
6 min read

Waterontharder Kopen? - Laagste Prijs

Published Jul 23, 21
5 min read